Helga K i arbejde

Farmors broderi   

Køb hos farmors broderi ved at sende en e-mail til: kontakt@farmorsbroderi.dk

eller pr tlf. 23 23 61 27 i butikkens åbningstid

Du får personlig vejledning og svar.

Noter varens bestillingsnummer og navn og husk at medsende din postadresse.

Se betingelser på side OM OS

På denne side vil du finde beskrivelser af projekter til inspiration.

Klik på billedet og se i stor udgave.

Projekt 2019

Denne håndværksmæssige meget flotte stol, fandt jeg i en genbrugsbutik i Thy.


Den måtte jeg eje, så den blev købt og men stillet hjemme på lageret. Jeg tænkte, at på et eller andet tidspunkt ville jeg brodere et betræk til det.


Først da den stod i min nye stue og bestemt ikke passede ind begyndte jeg at tænke på, hvad der kunne være et smukt broderi til stolen. Jeg begyndte på et brodere et klassisk berlinerbroderi, men det føltes ikke rigtigt og det ville ikke komme til at passe i min stue.


Syrenpuden havde jeg plaseret i stolen og en dag da jeg iagtager puden kunne jeg se at farverne passer så fint til den nye vægfarve. På min computer fandt jeg det gamle foto, som blev brugt til puden og jeg gik i gang med mit lidt vilde projekt.


Efter fotoet af syrenbusken lavede jeg så broderimønster.

Broderimønsteret blev lavet på mit computerprogram X-stits, som vist på siden Foto til korssting.


For at beregne størrelsen printede jeg et farvet mønster i størrelsen som stramaj stoffet: 4 sting pr cm. Printerens A4 sider limede jeg sammen så hele motivet kunne ses.


Efter stolen tegnede jeg et snitmønster i papirs som jeg så optegnede på stramaj stoffet. Det er vigtigt at gøre dette før broderiet går i gang, da broderiet gør stramajen skævt.

På stramajen optegnede jeg 10 x 10 stings ruder, svarende til de fremhævede streger på mønsteret. Dette gør broderi-arbejdet nemmere.

Stramaj bunden blev spændt op på broderirammen og så er det blevet klar til broeriarbejdet. Der  bliver broderet med DMC laine colbert med petit point sting, også kaldet halve korssting eller tabestry.

Det første stykke, ryglænet er blevet færdig.

Arbejdet fortsætter, mange timer med ro og mindfullnes. Der er mange farver at holde styr på, så det kræver komcentration, men på den gode og rolige måde.

Asiatisk udtryk: man kan godt spise en elefant, man skal bare koncentrere sig om en portion/skefuld af gangen. En dag når man målet, men det behøver ikke være i morgen, i næste uge, næste måned. Måske til næste år.

Har du lyst til at brodere et stolebetræk, så kan du få hjælp. Aftal en en dag til besøg hos Farmorsbroderi. Medbring din stol.


Du kan se muligheder for forskellige slags mønstre på siderne med Rokokostole eller siden med Stolebetræk.

Pude broderikit brugt til stolehynde

Projekt færdiglavet i 2018

Mine hynder/skråpuder trængte til nyt betræk. Da jeg har forelsket mig i Anette Bredstrups farverige broderier, valgte jeg en af hendes puder. Puden er 50x50 cm, så det passede perfekt til min hynde.

Modellen er fra Fru Zippe.

Broderiet er udført med korssting på stramaj. Der er brugt Flora Wool, med 2 tråde i nålen.

Jeg skulle bruge til 2 hynder. I pakken er rigeligt med garn så mønsteret blev genbrugt. I fru Zippes broderikits er farvenumrene noteret på mønsteret, så det er nemt at købe mere garn.


Puden har bestillingsnummer: FZ 74-0198, Rød India. prisen er 720 kr.


Catlaya orkideen på en meget gammel fodskammel.

et projekt færdiglavet i 2017

Catlaya okidéen lavet som Foto til korssting. Her printet som stramaj sting og i naturlig størrelse, 4 sting pr cm. Viser om motivet passer til  taburetten.

X-stits programmet beregner garnforbruget.

Garnkort med symboler. Et stykke af garnet er sat på. Dette er et vigtigt værktøj.

Stramaj stoffet er spændt op på broderirammen og broderiarbejdet er i gang. Mønstret er placeret på en metalplade med magneter.

Overførsel af broderimotiver via prikkemetoden

Motiv af crewel work, påtegnet, broderet og monteret på en æske. Opgave i brodericaféen.

Crewel work

projekt 2016

Crewel intenstion, hedder den engelske bog. Denne inspirerede mig til påtage mig en virkelig udfordring. Valget blev et motiv som i størrelse kunne passe til en hynde til min nye gyngestol.

projekt fra 2016

Jeg har dog fortrudt at bruge det til en hynde, da det faktisk er meget sart og ikke stærk nok. Jeg overvejer at montere det ind i en pude.


Overføring af mønster fra tegning til stof med prikkemetoden.


Det er en særlig slags gennemsigtig og vandfast "papir" som bruges. når der tegnes og siden prikkes hulder i med en nål.

Farvestof køres igennem hulderne med en filtpude. Sort farve på hvidt og lyst stof. Hvidt farve til mørkt og sort stof.

Printepapiret kan købes hos Farmors broderi.

 

Det var i 2007 at jeg tegnede et broderi efter det kendte blå porselæn. Det blev til 6 ovale dækkeservietter og 6 mellemlægsservietter. Tegningerne blev overført på prikkepapir og efter prikningen, blev farvestof kørt igennem hullerne.

broderiet blev udført med kontursting og fladsyning, blåt garn på hvidt lbomulds lærred.

På et tidspunkt blev servietterne udstillet hos Møllebo Antik .